Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Baltával, vasvillával támadtak a cigányok a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta: koronavírusos
Privatkopo.hu 2020.03.22. 17:44:00

Csütörtökön, délután két encsi rendőr jelent meg egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, mivel a bűnügyi hatósághoz érkezett bejelentés szerint egy fiatal férfi késsel másokra támadt. A debreceni törvényszék közleménye szerint, amikor a járőrök kiszálltak gépkocsijukból a háznál, egy 21 éves férfi szidalmazni és fenyegetni kezdte őket.Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, mire azok felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést. Ennek ő nem tett eleget, ehelyett megragadta az egyik rendőr karját, és megpróbálta eltávolítani a 21 éves férfi közeléből. A rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében fenyegette az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, annak kiérkezéséig pedig az utcán várakoztak. 

Két gyanúsított folyamatosan szidalmazta a rendőröket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított baltát vett a kezébe, és azzal futott a rendőrök felé, azonban a családtagok elvették tőle azt, majd egyikük betontömböt dobott a rendőrök irányába. 

Az intézkedés során a 25 éves gyanúsított a rendőröknek azt állította, hogy koronavírussal fertőződött, amivel elmondása szerint azt volt a célja, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott: a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a kormány az ország egész területére vészhelyzetet hirdetett ki, és ezen helyzetben különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be.

A Debreceni Járásbíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt távmeghallgatás útján március 22-én elrendelte négy férfi letartóztatását egy hónapra. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a négy gyanúsított - a büntetés lehetséges nagyságára tekintettel - megszökne, elrejtőzne.

Hárman közülük büntetett előéletűek, míg a negyedik szándékos bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll. 

A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat