Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
20 év fegyházbüntetésre ítélték a nőt, aki diótörő kalapáccsal ölt meg egy idős, pedagógus-méhész házaspárt Érden
Privatkopo.hu 2019.01.11. 16:10:00

Ítéletet hirdettek annak a nőnek az ügyében, aki anyagi haszonszerzés céljából, különös kegyetlenséggel, egy diótörő kalapáccsal meggyilkolta a helyiek körében köztiszteletnek örvendő idős, pedagógus-méhész házaspárt, Érden - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.H. Tündét nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt halmazati büntetésül 20 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltését követően bocsátható feltételes szabadlábra.

A bíróság a döntését a gyanúsított 2016 júliusi, részben beismerő vallomására, a vádlottnak a bűncselekmény elkövetését hónapokkal követő helyszíni kihallgatására, a tanúk beszámolóira és a szakértői bizonyítékok egyenkénti és összességében is zárt logikai láncot alkotó sorára alapozta.

A vádlott és családja adósságcsapdába került. H. Tünde élettársán keresztül ismerte meg az idős, pedagógus-méhész házaspárt, akik jó anyagi körülmények között éltek, és akiktől pénzt akart kérni a vádlott.

H. Tünde 2015. október 30-án ment be a sértettek házába, hogy pénzt szerezzen tőlük, majd amikor nem kapott pénzt, az elutasítás miatt indulatba jött, és a feleség fejére 10-szer, a férj fejére négyszer lesújtott egy diótörő kalapáccsal. 

A bíróság igyekezett a humánus ítélkezési szempontokat figyelembe venni, és ítéletében enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségügyi állapotát, ennek ellenére ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását a jogerős ítéletig.

Az ítélet ellen az ügyész a vádiratban indítványozott életfogytig tartó büntetés kiszabása miatt, a vádlott felmentésért, a védője felmentésért és enyhébb ítéletért jelentett be fellebbezést.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat