Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Több mint hárommilliárd forint adót csalt az őrző-védő bűnszervezet
Privatkopo.hu 2021. 06. 03. 10:26:00

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak az öt személynek a letartóztatását, akik vagyonvédelmi szolgáltatással összefüggésben több, mint 30 gazdasági társaságot működtetve követtek el bűncselekményt.A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2016. évtől kezdődően hoztak létre egy több mint harminc gazdasági társaságból álló, többszintes bűnszervezetet. A szervezet célja őrző-védő szolgáltatások nyújtása a megrendelők felé és ennek keretében a vonatkozó közterhek, így az általános forgalmi adó és az alkalmazottak utáni járulékok meg nem fizetése volt. A számlázási lánc alsó szintjén álló gazdasági társaságok sem az adó, sem a járulékok vonatkozásában bevallásokat nem nyújtottak be, vagy ha igen, akkor befizetésük nem volt az állami költségvetés felé. Mindezeken túlmenően a gazdasági társaságokat folyamatosan hozták létre, illetve szüntették meg vagy fantomizálták egy ügyvéd segítségével.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a bűnszervezet vezetőjének irányítása alatt állt valamennyi, az őrző-védő szolgáltatásban érintett gazdasági társaság még akkor is, ha a cégjegyzék szerint a vezetők mások voltak. A strómanokat hátrányos helyzetű személyek közül választották ki, akik anyagi ellenszolgáltatás fejében névlegesen vettek részt a cégalapításban, azt követően azonban mind a cégeket, mind a cégek bankszámlái feletti és egyéb rendelkezési jogokat átadták a bűnszervezet vezetői részére.

A keddi napon a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád-Csanád Megyei Vizsgálati Osztálya által szervezett, összehangolt akció keretében több helyszínen kutatások foganatosítására, lefoglalásokra, valamint öt személy őrizetbe vételére került sor. Az őrizetbe vett gyanúsítottak között volt a bűnszervezet vezetője, továbbá könyvelője, adminisztrációs ügyintézője és a színlelt könyvelés végzője, a strómanok és a vezetésükkel érintett cégek biztosítója, a cégeket alapító ügyvéd, valamint a pénzeket elosztó személy is.

A bűnszervezet általános forgalmi adó adónemben működése alatt az állami költségvetésnek 1,6 milliárd, míg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok vonatkozásában 1,7 milliárd vagyoni hátrányt okozott.

A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség öt személy letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a nyomozási bíró felé. A főügyészség álláspontja szerint valamennyi terhelt vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye.

További friss információk
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat