Ma: 2019.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Sikkasztással gyanúsított ügyvéd letartóztatását indítványozta az ügyészség
Privatkopo.hu 2018.12.20. 4:17:00

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a letartóztatását kezdeményezte annak a szegedi ügyvédnek, aki a gyanú szerint 2018 júniusa és augusztusa között ügyfelek által átadott pénzösszegeket sikkasztott el.A gyanú szerint az elkövető három ügyféltől vett át pénzeket ingatlan-adásvétel kapcsán, mindhárom esetben az ügyvédi letétbe átadott pénz kizárólag az adásvétel érdekében volt felhasználható. A felek azt is kikötötték, hogy harmadik személy részére kifizetést az ügyvéd kizárólag a megbízók írásbeli engedélyével tehet.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított ennek ellenére nem a megállapodásban foglaltakra fordította az ügyfelek által átutalt 38 millió, 27 millió valamint 3,3 millió forintos tételeket, hanem saját céljaira használta fel.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás veszélyeztetésére törekedhetne.

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat