Ma: 2019.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Halálra rázta a 7 hónapos kicsijét, 7 év börtönbüntetésre ítélték
Privatkopo.hu/24.hu 2019.02.20. 5:44:00

Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték az a fertőendrédi asszony, aki 2016 októberében többször megütötte, majd addig rázta csecsemőjét, amíg az meghalt.A Győri Ítélőtábla keddi ítélete szerint a N. Marietta Svájcban szülte meg (2016 májusában) a gyerekét, a szülés után ki kellett venni a méhét. Ezután visszaköltözött Magyarországra, és a faluban megismerte későbbi élettársát.

A nő igyekezett gondoskodni a babáról, de nehezen viselte a gondozással járó nehézségeket. A tanúk elmondása szerint gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatót, a gyermekét pedig esetenként elhanyagolta. Amikor pedig ivott, többször is türelmetlenül viselkedett a babával, különösen a pici sírása zavarta.

A gyilkosság napján a nő reggeltől estig egyedül volt a házban a kislányával. Délutánig legalább nyolc nyugtatót vett be. Amikor etetés közben sírni kezdett a pici, akkor legalább háromszor ököllel megütötte a fejét, majd nagy erővel addig rázta, amíg a gyermek mozgott.

Ezt követően a nő a halott csecsemőt az ágy melletti szőnyegen hasra fektette. Így talált rá az élettársa, amikor hazaérkezett. A férfi sírva értesítette a mentőket. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni a több órája halott csöppséget, de már nem lehetett megmenteni az életét.

Az erőbehatások a csecsemő nyakszirt, homlok és halántéklebenyének zúzódását idézte elő. A gyermek megrázása diffúz agyzúzódást idézett elő, ami agyvizenyő kialakulásához vezetett.

Az első fokon eljáró bíróság hét év szabadságvesztésre ítélte a nőt. Az ítélet ellen azonban az asszony és védője is fellebbezett. 

A Győri Ítélőtábla azonban a beszerzett bizonyítékok alapján nem fogadta el a nő védekezését, hogy a 6-8 szem gyógyszer beszedése után elájult, nem volt magánál, így ő nem követhette el a bűncselekményt. Az ítélőtábla megítélése szerint az elkövetés időpontjában a hét és fél hónapos csecsemőn és a nőn kívül senki nem tartózkodott a lakásban. A büntetés kiszabása körében az ítélőtábla egyetértett az elsőfokú bírósággal, a büntetés mértéke arányos és szükséges. A másodfokú bíróság szerint a nő nem akarta megölni a gyerekét, nem volt szándékos a tette, ugyanakkor a 7 éves börtönbüntetést helybenhagyta. 

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Saját készítésű támadóeszközzel vágta szét áldozata arcát a 16 éves cigány
„Véletlen”: a Főtaxi és a BÁV „védelmét” ellátó céget bízhatták meg a reptéren tevékenykedő taxis hiénák kiszorításával
Csak a szokásos: kábítószer helyett sütőport árultak Budapest belvárosában a „navajonkik”
Több budapesti szórakozóhelyen razziázott, és közel félszáz taxist ellenőrzött a rendőrség
Falkában támadtak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat