Ma: 2020.06.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elkábította, kifosztotta - a bíróság letartóztatta a gyanúsítottat
Privatkopo.hu 2020.03.16. 17:50:00

A Debreceni Járásbíróság kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt 2020. március 16-án egy hónapra elrendelte egy fiatal lánynak a letartóztatását.A nyomozás adatai szerint 2020. március 13-án az idős sértett Debrecenben, a Petőfi téren összeismerkedett a 18 éves gyanúsítottal, aki felajánlotta a szexuális szolgáltatásait.

Az idős férfi és a fiatal lány elmentek egy közeli panzióba, ahol a gyanúsított kábító hatású anyagot tartalmazó dohányt vásárolt. A lány az anyagot egy cigarettába betekerte és a sértettel elindultak a belváros irányába. Út közben a gyanúsított átadta a cigarettát a sértettnek, aki abba beleszívott, majd ettől kábult állapotba került, ezért nekitámaszkodott egy ház falának. A sértett lekuporodott a földre, ekkor a lány átkutatta a zsebeit, majd az egyikben megtalálta a férfi pénztárcáját és kivette a benne lévő készpénzt. A kábult férfi ezt észrevette és ráütött a gyanúsított kezére, ekkor a pénztárca a földre esett, a lány a készpénzt eltette és a helyszínről elmenekült.

Elfogásakor a rendőrök a lány ruházatában 12 500 forintot megtaláltak és lefoglaltak, így az eltulajdonított készpénz egy része megtérült.

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, továbbá a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés és további büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Legutóbb 2020. február 3-án hamis vád bűntette miatt adtak ki vele szemben elfogatóparancsot, mivel az eljárási cselekményeken a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg, tartózkodási helyének megállapítása pedig nem vezetett eredményre.

A nyomozási bíró szerint azért is indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása a gyanúsítottal szemben, mivel megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, megakadályozná, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.

További friss információk
Lopni jött Magyarországra a bolgár nő
Súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolják a (majdnem) sztárügyvédet - az ügyvédi kamara elnöke „nem tud” válaszolni arra, miért nincs felfüggesztve „megtévedt báránykájuk”
Súlyos fenyegetéssel zsarolták a „feltalálót” - letartóztatták a budapesti ügyvédet, gyémántkereskedő társa bűnügyi felügyelet alá került
Balatonszemesi kábítószer-terjesztők ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség
Valótlan bejelentést tett az ittas férfi, aztán a kiérkező rendőrökre uszította a kutyáját
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat