Ma: 2020.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Privatkopo.hu 2019.05.22. 22:35:00

A Privatkopo.hu információi szerint évek óta komoly feszültség húzódik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) első embere, Nagy Elek között. Az ellentét 2019 elején annyira kiéleződött, hogy az MKIK elnöke megtiltotta Nagy számára, hogy az országos szervezet egyik rendezvényén megjelenjen.Nagy Elek (már) nem örvend nagy népszerűségnek a Fidesz belső köreiben (Fotó: Magyar Idők)

A Privatkopo.hu megkereste a szembenálló feleket, akik a portál értesülését nem cáfolták.

„A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara bárminemű nézeteltérést elsődlegesen az MKIK-val házon belül kíván rendezni. A BKIK vezetése mindenképpen a jó szakmai együttműködésre törekszik az MKIK-val” - közölte Nagy Elek elnök nevében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara sajtóirodája.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a következőkről tájékoztatta a bűnügyi lapot.

„Kamaránk szabálya szerint belső levelezésünkről, illetve annak tartalmáról nem áll módomban információt adni. Nagy Eleket még mint vállalkozót ismertem meg, talán két és fél évtizede. Üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak” - írta válaszlevelében Parragh László.

A Privatkopo.hu forrásai szerint a brutális - több tízmilliárdos - tartozást hátrahagyó Vegyépszer által közismertté vált Nagy Elek (már) nem örvend nagy népszerűségnek a Fidesz belső köreiben, különösen azóta, hogy 2016-ban - a háttérből - támadást indított a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara akkori elnöke, Szatmáry Kristóf ellen, aki 2011. február 1. és 2014. június 5. között a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, 2010. június 8. és 2015. november 11. között a Fidesz frakcióvezető-helyettese volt, tehát élvezte a párt bizalmát. Ennek ellenére Szatmáryt 2016 márciusában kiszorították a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarából.

Történt mindez úgy, hogy Nagy nyomatékos jelzést kapott a Fidesz legfelsőbb szintjéről: hagyja békén Szatmáryt, ne szervezkedjen ellene.

Nagy Elek akkor úgy nyilatkozott a HVG-nek, hogy „szerinte azért kellett eltávolítani Szatmáryt, mert fájó nézni, hogy egy ilyen komoly szervezet nem csinál semmit, és nem tölti be a szerepét”.

2019 februárjában - több botrányt követően - a Főtaxi és a Bizományi Áruházak tulajdonosa, Nagy Elek lett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A hírek szerint azóta a nagyvállalkozót alig látni a fővárosi kamara központjában. Helyette régi, többszörösen kipróbált bizalmasa, Nánásy Csaba tagozati alelnök, a nem túl jó hírű Nemzetközi Vegyépszer Zrt. volt vezérigazgatója ücsörög a Krisztina körúti főhadiszálláson. Ő is építőmérnök és közgaszdász, akárcsak a gazdája, Nagy Elek.

De vajon kicsoda Nagy Elek?

Nagy Elek jobbkezéről ezt az önéletrajzot jelentették meg a Szerencsejáték Zrt. honlapján; a társaság igazgatóságának 2016. decemberéig volt a tagja

(A Privatkopo.hu a következő hetekben Nagy Elek „vállalkozói módszereit” és „élettörténetét” mutatja be cikksorozat keretében.)

További friss információk
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat