Ma: 2021.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Pénzt ajánlott az országgyűlési képviselőjelölt visszalépéséért
Privatkopo.hu 2020.09.10. 11:53:00

A választás rendje elleni bűntett miatt indult bűnügyben a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú átiratában indítványozta, hogy a Szegedi Ítélőtábla állapítsa meg az első fokon felmentett vádlott bűnösségét.A Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a 2018-as országgyűlési képviselő választás kampány időszakában, Bács-Kiskun megyében képviselőjelöltként a visszalépése érdekében anyagi juttatásért - a kampányköltségeinek kifizetését kilátásba helyezve - egy másik párt színeiben induló képviselőjelölt-társát akarta befolyásolni. A képviselőjelölt az ajánlattól elzárkózott.

Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a vádlottat felmentette, mert úgy ítélte meg, hogy a bűncselekmény csak akkor állapítható meg, ha a befolyásolási magatartást a szavazó irányában fejtik ki, a képviselőjelölt tekintetében az nem valósít meg bűncselekményt.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést a vádlott bűnösségének megállapítása és vele szemben pénzbüntetés kiszabása érdekében. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához címzett átiratában a fellebbezést fenntartotta. Az ügyészségi álláspont szerint ugyanis a választás rendje elleni bűntettet követ el az is, aki anyagi juttatással a választáson induló képviselőjelöltet törekszik befolyásolni annak visszalépése érdekében.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

További friss információk
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat