Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A sexting veszélyei
Privatkopo.hu 2021.02.16. 9:48:00

A tinik egy része szereti megmutatni egyre nőiesebbé/férfiasabbá váló testét a kortársainak, barátainak. A telefonon vagy interneten keresztül szexuális tartalmú, erotikus, meztelen vagy félig meztelen képek és videók küldését sextingnek nevezzük.A súlyos probléma az, hogy a megosztott képekkel bárki visszaélhet. Előfordulhat, hogy pornográf oldalakra is átteszik (nem ritkán névvel, telefonszámmal együtt), például szexhirdetésként.

Fontos tudni, hogy 18 év alatti személyekről tilos szexuális tartalmú képet készíteni, ilyen képeket, videókat továbbadni, megosztani, tárolni! Komoly jogi következményekkel, büntetőeljárással is számolnia kell annak, aki akárcsak viccből, mást meztelenül vagy intim helyzetekben ábrázoló képeket küldözget vagy tölt fel az internetre.

Mi lehet a megoldás? Ebben az esetben is igaz az, hogy a legjobb a megelőzés!

·         Figyelmeztessék a gyerekeket, hogy a közösségi portálokra körültekintően helyezzenek fel fényképeket, kerüljék a saját magukat vagy másokat kellemetlen helyzetbe hozó fotók/videók feltöltését, hiszen, amit egyszer feltöltenek az internetre, annak örökre nyoma marad, azokhoz bárki hozzáférhet, így azzal bármikor visszaélhet!

·         Tudatosítsa gyermekében, ha mástól kap ilyen fotókat, videókat, ne küldje tovább, inkább hívja fel a küldő figyelmét is a sexting veszélyeire!

További friss információk
Feka Melinda egyre ramatyabb állapotban szökik meg a kórházból (fotók)
Jó bulinak hitték, nem volt az
Mintegy 6 kilogramm kábítószert akart Magyarországra szállítani egy győri férfi
Nőket futtató „kiccsaládon” ütött rajta a Nemzeti Nyomozó Iroda
Felszámolt bűnbanda: kokain, speed, marihuána és hústermékek szerepeltek a kínálatban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat