Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Meghökkentő mesék Selmeczi Gabriellától - nálunk olvashatja!
privatkopo.hu 2011. 02. 12.

Selmeczi Gabriella váltig állítja: több mint 5 éve nem bírálta el részletfizetési kérelmét az adóhivatal. A 2 millió forintos vagyonszerzési illeték „azóta 400 ezer körülire csappant, mivel minden évben adótúlfizetésem volt, és ezt a részt jóváírják” - közölte a Blikk munkatársával a fideszes politikus. Kérdés: igazat állít-e?- Ingatlant vásároltam, és kirótták az illetéket, amire részletfizetést kértem - mondta a Blikknek a miniszterelnöki megbízott. - Vártam az APEH válaszát, ám a mai napig nem érkezett semmi. A 2 millió forint azóta 400 ezer körülire csappant, mert időközben minden évben adótúlfizetésem volt, és ezt a részt jóváírják. 2005 óta a vagyonnyilatkozatomban az alaptartozást, vagyis a 2 millió forintot tüntettem föl - közölte a bulvárlappal Selmeczi.

Nézzük részleteiben a politikus asszony állításait:

1. Ingatlant vásároltam, és kirótták az illetéket, amire részletfizetést kértem.”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján a következő tájékoztatást találtuk a részletfizetés előterjesztésével kapcsolatban:

„Amennyiben az illeték megfizetésére kötelezett nem tudja egyösszegben megfizetni a kiszabott illetéket, akkor arra kérelemre részletfizetés abban az esetben engedélyezhető, ha a fizetési nehézség a kérelmezőnek nem róható fel, vagy annak elkerülése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben tőle elvárható, továbbá: átmeneti jellegű, tehát az illeték későbbi megfizetése valószínűsíthető. A részletfizetés akkor engedélyezhető, ha a kérelmező igazolja vagy valószínűsíti, hogy az illeték egyösszegű megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel aránytalanul súlyos megterhelést jelent.” Vajon Selmeczinél melyik ok állhatott fenn? Ezt firtató kérdésünkre továbbra is várjuk írásos válaszát, amelyet közölni tervezünk.

2. „Vártam az APEH válaszát, ám a mai napig nem érkezett semmi.”

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint a benyújtott részletfizetési kérelmeknél lehet ugyan csúszás, de ilyenkor sem évekről van szó. Az, hogy öt évig ne válaszoljanak egy beadványra, gyakorlatilag lehetetlen. (De mivel Magyarországon esett meg az eset, a turpisság nem zárható ki teljesen… - privatkopo.hu)

3. A 2 millió forint azóta 400 ezer körülire csappant, mert időközben minden évben adótúlfizetésem volt, és ezt a részt jóváírják.”

Adószakértőnk véleménye szerint Selmeczi ezen állítása „mesébe illő”, hiszen 2009. január 1. napig kizárólag az adózó külön kérelmére vezethette át az APEH az egyik adónemben mutatkozó túlfizetést egy másik adónemben keletkezett tartozás kiegyenlítésére/csökkentésére. Amennyiben Selmeczi 2006-ban, 2007-ben, és 2008-ban kérvényezte volna az adótúlfizetés átvezetését 2 milliós illetéktartozása csökkentésére, az adóhivatal biztosan felfigyelt volna a 2005 óta fennálló illetéktartozására, azzal együtt pedig részletfizetési kérelmének elbírálatlanságára is.

2009. január 1.-től külön kérelem nélkül, hivatalból is átvezetheti az APEH az adótúlfizetést másik adónemben fennálló tartozás kiegyenlítésére, erről a hivatal levélben tájékoztatja az adózót.

4. „2005 óta a vagyonnyilatkozatomban az alaptartozást, vagyis a 2 millió forintot tüntettem föl.”

Amennyiben megfelel a valóságnak a miniszterelnöki megbízott azon állítása, hogy a 2005-ben keletkezett „2 millió forint azóta 400 ezer körülire csappant, mert időközben minden évben adótúlfizetésem volt, és ezt a részt jóváírják”, akkor a nyugdíjvédő a 2006., 2007., 2008., 2009., és 2010. évi képviselői vagyonnyilatkozataiban valótlan adatot közölt tartozását illetően. Vajon miért?

Amit a vagyonnyilatkozat mutat

Selmeczi Gabriella képviselő múlt hónapban leadott, tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozata szerint több ingatlannal is rendelkezik:

- Törökbálinton egy közel 300 négyzetméteres ingatlan, 1347 négyzetméteres telekkel. (fele részben tulajdonos)

- Abádszalókon egy 1423 négyzetméteres telken lévő üdülő. (tulajdonos)

- Budaörsön egy 861 négyzetméteres raktár, illetve üzlet. (tulajdonos)

- Abádszalókon 8002 négyzetméteres termőföld. (fele részben tulajdonos)

- Abádszalókon csaknem 2 hektár termőföld. (tulajdonos)

- Abádszalókon majdnem 4 hektár termőföld. (fele részben tulajdonos)

- Abádszalókon több mint 2 hektár erdő. (egyharmad részben tulajdonos)


Képviselői juttatása a 2011. januári adatok szerint:

- Bruttó tiszteletdíj: 394.230 Ft.

- Választókerületi pótlék: 236.536 Ft.

- Lakhatási támogatás: 115.950 Ft.

Összesen: 746.716 Ft.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a minap így panaszkodott: „Az a baj, hogy az emberek azt hiszik, a politikus alapból hazudik”.

És tényleg.
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat