Ma: 2018.07.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Begyógyszerezve támadt az ételfutárra
HP 2017.06.23. 5:49:00

Több mint százezer forint volt annál a motoros ételfutárnál, akit egy fiatalkorú próbált meg kirabolni egy éve, Füzesabonyban. Az elkövető ellen a rablás mellett közlekedési bűncselekmény miatt is vádat emelt a járási ügyészség.A bűncselekmény idején 17 éves vádlott 2016. május 28-án, kora este nyugtató tablettákat vett be füzesabonyi otthonában, majd azokra nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, amitől bódult állapotba került.

Ezután elindult a városba, majd a helyi vasútállomás aluljárójában töltötte az időt, ahol figyelmes lett az ott a segédmotoros kerékpárjával mellette három alkalommal is elhaladó éttermi futárra, aki az aluljárón keresztülrobogva szállított pizzát a város másik részére. A fiúnak feltűnt, hogy a futár a pénzzel teli övtáskáját hanyagul odavetve, féloldalasan hordja a nyakában, ezért elhatározta, hogy megszerzi azt. Ennek érdekében az aluljáró kijáratának közelében helyezkedett el, és amikor a gyanútlan sértett a kismotorján megint csak elhajtott mellette, megragadta az övtáskát és megkísérelte azt letépni a futárról. Ez nem sikerült neki, de a mozdulattól a sértett kis híján felborult a motorjával a járókelők között, amit kihasználva a vádlott megkísérelte leütni őt a motorról.

A futár végül - a lélekjelenlétének köszönhetően - fel tudott gyorsítani és elhajtott a helyszínről, így támadója végül nem tudta megszerezni tőle az aznapi bevételt.

Az illetékes járási ügyészség rablás kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a fiatalkorú elkövetővel szemben, amely bűncselekmények halmazati büntetési tétele tizenegy évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a közel százezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

További friss információk
Privatkopo.hu nyári szünet: 2018. június 25-től szeptember 02-ig
Újabb olvasói levél: „Lapiséknak az értékes ingatlanok kellettek, nem a törlesztőrészletek”
Félmillió forint értékben loptak kozmetikai termékeket a munkahelyükről
Olvasó: Lapis Andrásék pókhálóként működő szervezete az egész országot behálózta - a CIB Banktól is „megszöktettek” legalább 150 fedezeti ingatlant
Kerecsenden terjesztették a kábítószert a cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat