Ma: 2017.12.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Idősotthonokból loptak pénzt
HP 2017.11.29. 9:57:00

Békés megyei rendőrök fogtak el és vettek őrizetbe három szlovák állampolgárt, akik - egy pannonhalmi betörés után - Komáromban közel kétmillió forinttal akarták elhagyni az országot.Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el a Békés megyei rendőrök hétfőn, Komáromban.

A három szlovák állampolgárt a Duna-hídnál tartóztatták fel nem sokkal azt követően, hogy Pannonhalmán betörtek egy nyugdíjasházba. Az ügyben azért az alföldi megye egyenruhásai nyomoztak, mert korábban a gyanú szerint ugyanez a társaság Békéscsabán és Kondoroson is követett el hasonló bűncselekményt.

Békéscsabán augusztus 25-ére virradó éjjel törtek be egy idősotthonba, ahonnan elvitték a falra szerelt bútorszéfet, a benne tartott pénzzel. Egy héttel később, augusztus 31-én éjjel Kondoros gondozási központjából loptak el két lemezkazettát és egy széfet, amelyekben szintén volt pénz.

A Békés megyei felderítők részletesen elemezték az országban történt hasonló lopások adatait és összevetették a békéscsabai, illetve kondorosi esetek nyomaival, információival. Így került a látókörükbe egy szlovák férfi, akiről kiderült, hogy nevet változtatott. A nyomozók akkor fogták el őt és két társát, hétfőn, este, amikor azok a komáromi hídon át Szlovákiába tartottak autójukkal. Az elfogáskor a járműben közel kétmillió forintot találtak a nyomozók, amit a gyanú szerint a tettesek a pannonhalmi nyugdíjasházból loptak el.

A 42 és 38 éves szlovák férfiakat, valamint 28 éves társnőjüket őrizetbe vették, az elfogásukkor náluk talált pénzt pedig lefoglalták.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a békéscsabai, a kondorosi és a pannonhalmi betöréseken kívül további bűncselekményeket is elkövethettek Magyarországon, ezért a rendőrök vizsgálják, hogy ezek közül hány lopással gyanúsíthatóak, és az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt.

További friss információk
Őrizetben a hódmezővásárhelyi szatír - 65 éves asszonnyal erőszakoskodott
„Abbahagytam a lófuttatást, már lovam sincs, elvették a kedvemet az egésztől”
Házilag átalakított autóbusz rejtette a kábítószert
Rálőtt a sértettre - a rendőrség vádemelést javasol
Emberölés Rácalmáson - a rendőrség keresi Godo Aizadát (fotó)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat