Ma: 2019.06.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Külföldön akarta lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert - egy év szabadságvesztésre ítélték Jakubinyit
Magyar Idők 2018.06.06. 11:56:00

Lassan felgöngyölíti a magyar igaz­ságszolgáltatás Jakubinyi Róbert zűrös ügyeit. Az alapítványi botrányból ismert férfit kedden egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Budai Központi Kerületi Bíróság vesztegetés bűntette miatt. Az elsőfokú ítélet szerint a titkosszolgálati kapcsolatokkal bíró vádlott külföldön akarta lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert. Adócsalás, sikkasztás és csempészet is van még a rovásán.Újabb ítélettel gyarapodott Jakubinyi Róbert bűnügyi lajstroma, miután kedden egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB). Az elsőfokú ítélet szerint bűnös bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntettében, amit egyebek mellett okiratok is bizonyítanak - írja a Magyar Idők. Az Egymásért - Egy-másért Alapítvány botrányának egyik főszereplője a vád szerint arra próbálta rábírni Tanyi György védőjét, hogy az ügyvéd vegye rá védencét: szökjön meg a házi őrizetéből, vegye le a nyomkövetőt a lábáról.

Ezután Pintér Sándorral kapcsolatos állítólagos dokumentumokat vigyen ki külföldre azért, hogy a sajtóban lejárassa a belügyminisztert. Az időközben Lakatos Csaba hajtó elleni merénylet miatt 11 év fegyházat kapott Tanyi és védője provokációtól tartva azonnal feljelentést tett. Jakubinyi tagadta a vádakat, szerinte az ügyvédnő valamit félreérthetett a találkozójukon. Hozzátette: az igaz, hogy szívesen látott volna a jelenlegi belügyminisztert lejárató iratokat, mondta is, hogy ha Tanyiéknak van ilyen, tudna rá vevőt szerezni.

A férfit már a nyolcvanas években elítélték egy, a titkosszolgálatokhoz is kötődő betörőbanda orgazdájaként. Ez a banda volt a kriminalisták szerint a magyarországi szervezett bűnözés melegágya, a társaságot a Presztízs fedőnevű akcióban számolták fel. A tagok közül sokan - mint például az Energol Rt. volt vezetői - bukkantak fel a kilencvenes években az olajbűnözésben.

A titkosszolgálati kapcsolatok a rendszerváltást követően is működtek, hiszen Jakubinyi Róbertet tavaly október 19-én első fokon négy évre ítélte a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajos, a Gyurcsány-kormány polgári elhárításának volt főigazgatója és Gyarmati György, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt osztályvezetője megvesztegetése miatt. Galambost ezért, valamint államtitoksértésért ötéves szabadságvesztéssel, továbbá 150 millió forint vagyonelkobzással sújtották, Gyarmati vesztegetésért három évet kapott, és százmillió forint vagyonelkobzásra ítélték. A minősített, tehát titkos ügyről sajtóhírek szerint annyi tudható, hogy az a botrányos Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz kapcsolódik.

A PestiSrácok.hu írta meg: az egykori közhasznú szervezet a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett évekig. Az ötlet Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, de az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül. Jakubinyi szolgálataiért cserébe - úgy tudni - azt kérte a titkosszolgálati vezetőktől, hogy simítsák el a büntetőügyeit, s ebben az NBH vezetői állítólag partnerek voltak.

Jakubinyit adócsalással, sikkasztással, csempészéssel vádolják a harmadik, még zajló ügyében. A vád szerint társaival együtt 2005 augusztusa­ és 2007 februárja között 59 esetben a belföldi forgalomba bocsátott ázsiai importáruk után nem fizették meg a közterheket, több mint egymilliárd forinttal rövidítve meg a költségvetést. Jakubinyit azzal is vádolják, hogy az ő utasítására az alapítvány házipénztárából csaknem egymilliárd forintot vettek ki, ám a pénzt nem az alapítvány, hanem a saját céljaira fordította. A per részben zárt ajtók mögött folyik, mivel szóba kerül a titkosszolgálati vezetőkkel való kapcsolat és megvesztegetésük is.

További friss információk
Gyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló
Idős asszonytól rabolt egy siófoki börtönérett
Cigarettára vágyott egy 16 éves miskolci „navajonki”, de be kellett érnie egy szemüveggel
Naplemente a „nyóckerben”: verekedésbe keveredtek, és egészen véletlenül volt náluk egy sodrófa is
Minden hangszeren: biztonságpolitikai szakértő felügyel a főtaxis Nagy Elek egyik cégében - titkosszolgálati múltú társaságban is befolyással rendelkezett a milliárdos nagyvállalkozó
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat