Ma: 2021.04.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ötágú vörös csillaggal ápolta a munkásőr „hagyományokat”, vádat emeltek az elvtárs ellen
Privatkopo.hu 2021. 04. 07. 11:31:00

Az Egri Járási Ügyészség március végén, önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt vádat emelt egy 32 éves Heves megyei illetőségű férfival szemben.A vádlott - aki egy hagyományőrzőnek titulált kisebb közösség országos parancsnokának tekinti magát - a saját bevallása szerint 15 évesen, korengedménnyel lépett be egy, a rendszerváltoztatás után alakult pártba, ahol több egykori munkásőrrel is kapcsolatba került. Ennek a körnek a tagjai elhatározták, hogy szabadidejükben ápolni fogják a korábban feloszlatott Munkásőrség hagyományait. Bár a társaság civil szervezetként történő bírósági bejegyzésére soha nem került sor, a vádlott az interneten egy önálló honlapot, majd 2018-tól egy közösségi oldalt is működtetett.

„Emlékszünk az első egységek megalakulásának felemelő és felejthetetlen perceire, a munkásőr egységek első demonstrációira. Hiszen a szürke pufajkás, Lenin sapkás vörös csillagos férfiak, lányok és asszonyok a mi elvtársaink…” Az ilyen, és hasonló tartalmú nyilvános közzétételek illusztrálására az oldal és a honlap üzemeltetője, egyben szerkesztője - maga a vádlott - több esetben is ötágú vörös csillagot használt, illetve ezt a tiltott önkényuralmi jelképet mint profilképet is alkalmazta.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet a köznyugalom megzavarására alkalmas - különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő - módon nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

Az Egri Járási Ügyészség ennek a törvényi szabályozásnak megfelelően emelt vádat a férfival szemben, és esetében pénzbüntetés kiszabását, valamint - a bíróság által ügyészi indítvány alapján ideiglenesen már most is hozzáférhetetlenné tett - egyes tartalmak végleges hozzáférhetetlenné tételét indítványozta.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta 2 éves testvérét egy 13 éves fiú
Vascsővel okozott életveszélyes sérüléseket volt élettársa barátjának
Cigány hagyományokat ápolt két fiatalkorú Karcagon
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kértek Szilágyi István gyilkosára
Vádemelés az ismerősét késsel megszurkáló férfi ügyében
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat