Ma: 2021.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Felfüggesztett börtönt kapott a végrehajtó-helyettest életveszélyesen fenyegető férfi
Privatkopo.hu 2021. 04. 07. 10:04:00

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság 1 év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte azt a 38 éves férfit, aki megöléssel fenyegetett meg egy végrehajtó-helyettest Salgótarjánban, a számára sérelmes végrehajtási cselekmény miatt.A vádlott bankszámlára érkező jövedelmére végrehajtási eljárás folyt, a férfi ezért ügyfélfogadási időben megjelent az eljáró végrehajtó irodájában, ahol bejelentette, hogy másnap bankszámlájára az őt megillető pénzbeli ellátások érkeznek, és kérte, hogy a végrehajtó-helyettes a bankszámlát oldja fel az inkasszó alól, legalább addig, amíg felveszi a pénzösszeget.

Mivel erre nem került sor, és a vádlott a pénzbeli ellátásokat nem tudta felvenni másnap, a tartósan beteg kisgyermekét karjában tartva, feldúlt állapotban megjelent a végrehajtói irodában, és fenyegetni kezdte a végrehajtó-helyettest közölve, hogy „kinyírja”, elvágja a torkát, ha az inkasszót nem vonja vissza.

A vádlottat az irodából ki akarták küldeni, de a felszólításnak nem tett eleget, továbbra is a sértett megölésével fenyegetőzött, majd öngyilkosságot helyezett kilátásba, végül azt, hogy kisgyermekét otthagyja az irodában.

A férfi csak akkor hagyta el az irodát szitkozódva, hangosan káromkodva, miután közölték vele, hogy rendőri intézkedést kérnek. Az inkasszó visszavonását így nem sikerült elérnie.

A bírósági végrehajtó és helyettese hivatalos személy, ezért a férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Az ügyben eljáró Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően, 1 év - végrehajtásban 2 évi próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Kisgyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére a drogos pár
Időskorúakat és fogyatékkal élőket rabolt ki, Németországban akadt horogra
Feladta magát a dohánybolti rabló, miután megtudta, hogy a rendőrök keresik
A Dunaferr többségi tulajdonosa szerint „fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata”
„Navajonkik” akcióban: kiskorú lányával ment lopni az anya
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat